Goede vrienden van onze Gemeenschap

De zomermaanden zijn al volop ingezet, alleen de zon laat nog even op zich wachten. Maar wie de Zon in het hart draagt, laat zich daardoor niet ontmoedigen.

Ondertussen kunnen we weer met meerdere mensen de gebedsdiensten mee volgen en de Eucharistie vieren in de kerk, al blijft 1,5m afstand houden en voorzichtig zijn de regel. Binnen in de kerk blijven de plaatsen dus beperkt.

De H. Mis op zondag om 10 uur vieren we – als het niet regent – buiten op het plein vóór de kerk. We beginnen al om 9.30 uur met de rozenkrans. Je neemt een stoel en je kunt zitten waar je wil op het gras. Zo is het mogelijk om toch met meer mensen op zondag samen te komen om de Heer Jezus te ontmoeten. Welkom dus.

Deze zomer kunnen we alweer geen Welgezinde Dagen organiseren. Jammer … maar niet getreurd. Op het hoogfeest van 15 augustus zullen we – zoals vroeger – om 15 uur Eucharistie vieren buiten in het park van de abdij, zonder tent dit keer. We hopen op goed weer. Na de feestelijke H. Mis is er kans tot ontmoeting. Dank aan allen die taart of gebak willen meebrengen. We zullen die dan coronaproof uitdelen.

Tot slot sluit ik me aan bij de vraag van O.-L.-Vrouw om met haar te blijven bidden voor vrede en vrijheid!
Dank je wel en van harte veel groeten van
Zr. Greta en de broeders en zusters van de Gemeenschap Moeder van Vrede