Goede vrienden van onze Gemeenschap

God zij dank: wij zijn allen weer gezond en wel !

Onze quarantaine werd opgeheven. Vanaf woensdag 10 november staan de poorten van de abdij opnieuw open en kan iedereen weer het park en de kerk bezoeken, de gebedsdiensten bijwonen en de Eucharistie meevieren .

Mogen wij vriendelijk vragen om toch nog voorzichtig te zijn. Een mondmasker is verplicht als je de kerk binnenkomt.

De St.-Jozefskring voorzien op zondag 21 november zullen we NIET laten doorgaan. De gebedsdag op de eerste zaterdag van december (4 december) houden we nog in beraad. Maar we houden jullie zeker op de hoogte.

Tot slot nog een bemoedigend woordje van O.-L.-Vrouw zelf:

Lieve kinderen, wie bidt is niet bang voor de toekomst. Wie bidt voelt de vrijheid van de kinderen Gods. Met vreugde in het hart dient hij het welzijn van de mens, zijn medebroeder, omdat God liefde en vrijheid is….

Dank voor uw begrip en voor uw gebeden.
We blijven met elkaar verbonden in Jezus en Maria,
de broeders en zusters van de Gemeenschap Moeder van Vrede

Kalender van de abdij

Vanaf donderdag 11 november begint de noveen van ‘Venite Adoremus’, een periode waar we overal in ons land plaatsen vinden van aanbidding, net voor het feest van Christus Koning. Kijk gerust op de site (www.veniteadoremus.be) om een plaats te vinden in uw buurt.

Vrijdag 12 november: We hebben een stille dag. Dankuwel om dit te respecteren.

Vrijdag 19 november gaan we naar de basiliek van Dadizele om er de aanbiddingsavond te begeleiden in het kader van Venite Adoremus. De avond begint om 18u met de eucharistie en daarna tot 21u geleide aanbidding. Allen welkom daar!

Zondag 21 november: St Jozefskring. Afgelast.

Maandag 29 november: Theologische studiedag voor dekanaat Diksmuide-Veurne.

Dinsdag 30 november: 19u: gebedsgroep ‘Het Cenakel’ te Sente. We zullen er zijn.

Donderdag 2 december: eerste donderdag van de maand: aanbidding van
10-22u. Van 21-22u is er geleide aanbidding waarin we de mysteries van het licht overwegen.

Zaterdag 4 december: eerste zaterdag van de maand en gebedsdag. In beraad, hou de website in het oog.

Dinsdag 7 december: 20u30-22u: geleide aanbidding op de vooravond van het feest van Maria Onbevlekt Ontvangen.

Woensdag 8 december: Feestelijke Mis om 9u ter ere van Maria op het feest van Haar Onbevlekte Ontvangenis. ’s Avonds gaan we naar Sterrebeek voor een adventsbezinning en gebedsavond voor de parochie. We zijn te gast bij vrienden van onze Gemeenschap Véronique en Jean-François.

Vandaag wordt ook ‘Het jaar van de H.Jozef’ afgesloten dat begon op

8-12-2020. Paus Franciscus schreef een apostolische brief ‘Patris Corde’

(Met het hart van een vader) waarin de H.Jozef als gids en voorbeeld wordt gesteld. (ZIE : www.rkdocumenten.nl/rkdocs/index.php?mi=600&doc=7982 )

Vrijdag 10 december: Stille dag voor de Gemeenschap. Dank voor uw begrip.

Maandag 13 december tot en met woensdag 15 december hebben we onze jaarlijkse adventsretraite. Gelieve ermee rekening te houden dat we niet bereikbaar zijn, maar wel voor uw intenties zullen bidden. Dank.

De gebedsavond op maandagavond 13 dec van ‘Maria Hulp der Christenen’ gaat wel door met H.Mis om 19u30. De gebedsgroep van Meetkerke (14 dec) zullen we een keertje overslaan.

Zondag 19 december: St Jozefskring. Wie wenst kan het Kerstekindje meebrengen naar de Mis van 10u. Deze worden dan gezegend na de Mis.

We zullen deelnemen aan ‘Nightfever’ in Brugge, in de kathedraal, vanaf 16u tot 20u. Wij zullen de aanbidding verzorgen om 18.30u. Het is een avond van aanbidding, gezang, biecht, en uitnodiging voor andere mensen van buitenaf om even bij de Heer te komen. Een aanrader!

Zaterdag 25 december: KERSTDAG. De H. Missen zijn zoals op zondag (8u en 10u). In de namiddag rozenkrans om 15u, gevolgd door vespers en lof. Allen welkom.

Zondag 26 december: Feest H.Familie en tweede Kerstdag. De H. Missen zijn zoals op een gewone zondag: 8u en 10u. Allen welkom.

Dinsdag 28 december: gebedsgroep om 19u: ‘Het Cenakel’ te Sente.

Vrijdag 31 december: Oudejaarsavond: aanbiddingswake vanaf 22u-24u met biechtgelegenheid.

Zaterdag 1 januari, NIEUWJAAR en meteen eerste zaterdag van de maand! Om 00.30u ’s nachts is er de eerste Mis ter ere van de Moeder Gods. WELKOM. Daarna bidden we het eerste rozenhoedje van het jaar. Nadien is iedereen welkom om iets te komen drinken in de cafetaria.

Zaterdagmorgen is er enkel en alleen H.Mis om 10u: deze geldt als Mis voor de eerste zaterdag. Daarna is er ook biechtgelegenheid. Omwille van Nieuwjaardag is er geen rozenkrans om 15u en geen vespers om 15u30.

Zondag 2 januari: Feest van de Openbaring of Driekoningen : 10u: H.Mis. In de namiddag wordt de rozenkrans gebeden om 15u en de vespers gezongen om 15.30u.

Maandag 10 januari: gebedsgroep ‘Hulp der Christenen’ : H.Mis om 19u30.

Dinsdag 11 januari: gebedsgroep gaat door in de kerk te Meetkerke : 19u30 rozenkrans en om 20u H.Mis.

Vrijdag 14 januari: Stille dag voor de Gemeenschap.

Zondag 16 januari: St Jozefskring met de gebruikelijke wafelbak. Graag inschrijven!

Dinsdag 25 januari: gebedsgroep ‘Het Cenakel’ te Sente om 19u..

Actueel